Yht'äkkiä tuntuu siltä, että aika loppuu kesken. Äitiyspolilla suhtautuminen olikin hyvin hämmentävää, olin valmistautunut taistelemaan siitä, että sektiota suunniteltaisiin thtäväksi rv38+, kun tavallisesti suunnitellut sektiot tehdään täällä rv39+. Mutta mitä vielä, kokenut lääkäri laskeskeli viikot ja kalenterista katseli ja totesi, että periaatteessa voitaisiin kyllä leikata jo huomenna, kun viikot kerran riittää.

Auts. Mieskin hiljeni hetkeksi, minä parahdin, että katsottaisiinko ensin keuhkojen kypsyys edes...

Lääkäri on siis sitä mieltä, että raskautta on turha pitkittää, kun tausta on se mikä on. Vauva on jo sen kokoinen, että sektion aiheuttamat hengitysvaikeudet ovat hoidettavissa kohtuullisen helposti. Ja ne ovat pienempi riski kuin muut riskit jo tässä vaiheessa. Neljäs sektio tulossa, arven ympäristö on kohtalaisen suuressa riskissä ohentua. Ja se aiheuttaa sitten repeämäriskin.

Lapsiveden määrän kasvua ei jäädä ihmettelemään sen kummemmin, tilanne on jo hyperin puolella tukevasti. Punktioimaan ei ruveta enää muuta kuin korkeintaan sektion helpottamiseksi. Jos oloni huononee tai tilanne kärjistyy niin sektioon sitä sitten mennään heti. Alku-ultran tehnty nuori lääkäri ei meinannut uskoa silmiään, kun alkoi ultrata "ompas täällä tosiaan vettä". Minkäs minä sille voin, että kohtu venyy ja vatsanahka samoin ilman että ovat puhkeamispisteessä pinkeänä, ulospäin tilanne ei siis vaikuta niin pahalle kuin mitä todellisuus on (ja mulle aiahan ei tule yllätyksenä, tämähän on tuttua jo neljältä edelliseltä lapselta).

Viikon päästä uudelleen polille, lapsivesipunktioon ilmeisesti tulee lähete.

Kiirehän tässä vielä tulee, rästityöt tekemättä (olen lomaillut, en tehnyt paperitöitä), vauvaa varten ei mitään ole laitettu valmiiksi. Pitää edes vaihtaa lakanat sänkyyn ja kaiva jostain esiin ne pienet vaatteet... Tosin mitään keskosvaatteita on turha tälläkään kertaa haalia, rv35 tasan vauvan painoarvio oli 3,2kg ja sekin vähän alakanttiin meidän lapset tuntien.

Kunhan nyt saisi edes vesipumpun toimimaan (on muuten aika tuskaa olla viimeisillään raskaana huushollissa, jossa ei ole juoksevaa vettä ja jossa ei ole ulkohuussia...)