Sain vihdoin eilen aikaiseksi soitella aikoja neuvolaan ja niskaturvotusultraan. Neuvolan terveydenhoitaja ilahtui selvästi "No mutta sepä ihanaa" ja äitiyspolilla minut selvästi tunnistettiin "niin sinullehan oli varmaan tarkoitus tulla lääkäriaika tähän samaan". En minä tiedä, aikaisemmin oli, mutta ylilääkäri on vaihtunut ja käytännöt sen mukaisesti. Kiitosta tuosta vaihdoksesta en ole kuullut. Saa nähdä, mitä tulevaisuudessa.

En edelleenkään oikein pysy perässä viikoissa, onneksi yleensä kysyvt laskettua aikaa (se on helppo muistaa, aprillipäivä) ja sen mukaan sitten katsovat omista kiekoistaan, että missä mennään. Minulle oleellista on selvitä seuraavaan päivään, seuraavaan ultraan, seuraavaan viralliseen etappiin.

Päätäkin on alkanut särkeä. Johan tätä odotin. Ja närästys tuli jo, eihän siitä sitten tarvitsekaan kärsiä kuin synnytykseen asti. Päänsärky johtuu romahtavasta hb:arvosta (veri ei ehdi kuljettaa tarpeeksi happea aivoille ja aivot eivät kykene mukautumaan näin nopeaan pudoukseen hapensaannissa, seurauksena noin kuukauden kestävä päänsärky. Onneksi parasetamoli auttaa pitämään säryn siedettävänä). Rautaa en ryhdy syömään ennenkuin hb on selkeästi alle 110. Aikaisemmin siitä ei ole mitään hyötyä, mutta vatsavaivojen muodossa runsaasti riesaa (ja jos oireilee löysänä vatsana, niin silloin se vähäinenkin rauta, joka ruuasta tulisi, jää imeytymättä). Ja kun hb putoaa tuonne alle 100, niin saan taas konsultaatiota hematologilta. Kun rautavarastot ovat kuitenkin kunnossa...

Närästys alkoi kumman aikaisin, kauraleipä on tällä hetkellä se pahin. Harmi, se on tuoreena niin hyvää... Ruokamääriä täytyy nyt jo rajoittaa, normaaliannoksesta seuraa monen tunnin ähky. Tilannetta kuvaa hyvin se, että söin pienehkön annoksen työmaaruokalassa (salaattia, kalaa, perunaa ja jälkiruokasopan) kahdentoista aikaan, ja nyt kahdeksan maissa edelleen olo on täysi.

Minulla on oikein kaunis raskausmaha - jos olisin raskaana rv20-30. Tässä vaiheessa koko kumpua ei pitäisi vielä näkyä, olkoonkin, että minulla ei ole vatsanpeitteitä lainkaan kohdun tiellä. (tarkoitan lihaksia).
Angelina Joliella kuulemma raskaus näkyisi jo vatsankumpuna, rv12. Ja höpöhöpö sanon minä, rouva kärsii ehkä proteiininpuutoksesta ja vatsa pullottaa sen takia. Jolie on sen verran pitkä nainen, että rv12 ei vielä näy ulospäin ellei rouva itse niin tahdo.

Tässä vaiheessa muuten voisi jo ensimmäiset potkut tuntua. Kolmanneksi vanhin potki ensimmäisen kerran rv13 selkein liikkein (no, kuperkeikoin, kuten hänellä oli tapana koko raskausajan). kun taas neitin ensimmäiset varmat liikkeet tuntuivat rv23. Että parin kuukauden päästä jo voisi jotain tunteakin...