Olen pakannut esikoiselle viikonloppukassia mukaan, menee miehen vanhemmille. Ovat sen verran iäkkäitä, että muut eivät mene sinne, johan siellä on kaksi sitten (koirakin on siellä). Loput lapset mahtunevat äidilleni hoitoon, jos ei tämä tule kipeämmäksi, on nyt mahataudissa (joka meillä on kai jo ollut). Heidänkin tavaransa pitää pakata, neiti kyllä pakkasi jo itselleen ja nuorimmaiselle repullisen tärkeitä tavaroita.

Miehen lähetin kaupungille ostamaan uutta digikameraa. Vanha on toiminut viisi vuotta moitteetta, ja nyt siihen ilmestyi tasan viikko sitten punaisia raitoja ja sumua kuvaan. Parempi hankkia varmuuden vuoksi uusi kuin harmitella sitten, että kamera tilttasi juuri kriittisellä hetkellä.

Omat tavaratkin pitää muistaa pakata, huomenna on lähtö jo kuitenkin seitsemän jälkeen aamulla. Mitä, vaatteet, hiustenhoitoaine, dödö, liivinsuojia? Jokin käsityö, jos joudun päivystämään vauvankopan ääressä teholla. Hammasharja, hiusharja, hammastahnaa. Kännykkä (ja pitääkin tarkistaa sen lataus, ja että kaikki tärkeät numerot ovat siellä...). Kamera, rahapussi, kalenteri, äitiyskortti.
Vauvan tavarat - miehen pitäisi käydä ostamassa kaukalo, ennenkuin tulee hakemaan vauvan ja minut pois sairaalasta, jos niin hyvin käy. Vanha on vanha, saa luvan mennä hätävarakäyttöön.

Vauvalle? Vaatteet ovat valmiina, kai ne täytyy laittaa johonkin pussukkaan miestä varten.Kotona odottaa sitten muut tavarat, kyllä ne löytyvät sitten kun tarvitaan.

Tiskikone pitää muistaa ladata ja pestä, ettei jää tiskit haisemaan. Miestä tuskin viikonloppuna kotona näkyy tuollaisista huolehtimassa. Ja roskikset. Jääkaapista pois kaikki epäilyttävä, tosin se on jo kiitettävän tyhjä muutenkin. Kissalle iso läjä papuja ja hiekkalaatikko. Tällä kelillä se voisi kyllä jäädä päiviksi uloskin, nukkuu kuitenkin lämpimässä kopissaan.

Mitä vielä?