Huomenna on kokous Tampereella. Olen lahjakkaasti ollut saamaton töissä - olen tehnyt kaikenlaista, mutta varsinaisia kirjallisia töitä en ole saanut aikaiseksi. No, mitään suurta vahinkoa ei ole vielä sattunut, mutta haukut odotan saavani. Kiva vaan istua siellä kymmenen 50+ miehen irvailtavana.

En ole jaksanut. Olem kolme kuukautta raahautunut aamulla töihin puoliunessa, torkahdellut milloin autonrattiin, milloin konttorille koneen ääreen. Parhaimmillani olen ollut asiakkaiden kanssa, mutta on muutama asiakastapaaminen mennyt haukotellessa (piilossa kämmenen sisällä).

No, saan haukut, uhkauksen, että minut potkitaan ryhmästä ulos ja kuusi kuukautta aikaa parantaa tapani.

7v teki tänään läksyjään kaksi ja puoli tuntia. 2h30min. Siinä ajassa joku pikajuoksija olisi juossut jo puolimaratoonin, ja minä olisin käynyt Tampereella shoppailemassa sekä Lielahdessa että Turtolassa (ei sentään keskustassa, ellei Koskikeskusta tai Tullintoria lasketa sellaiseksi...)

4v oli tapellut koko päivän hoidossa - miten yllättävää. Not. Olisi hauska joskus vaihteeksi kuulla,e ttä oli ihan tavallinen, rauhallinen päivä.
Nuorimmainen huusi koko matkan autossa kotiin hoidosta haettuna.
Kissa oli käynyt kuseskelemassa vessan lattiakaivoon - mies oli unohtanut sen sisälle. Kas kun ei koira ollut karannut naapurin lantalaan.

Päänsärky on hiljalleen vähentynyt, olen pysytellyt poissa konttorilta ja ottanut kotona rauhallisesti. Tänään juoksin ruokatunnilla ruokakaupassa ja kassien kanssa raahauduin puolen kaupungin läpi. Kuusi litraa maitoa painaa aivan jumalattomasti muovikassissa kannettuna... Koko matkan supisteli, mutta onneksi rauhottui kun sain ängettyä tavarat autoon. Eipä olisi minusta ruumiillisen työn tekijäksi.

Jotenkin tuntuu siltä, että pitäisi olla kotona. Tämä ei nyt vaan suju, ei tällä hetkellä.
mutta millä rahalla? Miehen tienestit ovat sen verran epävakaat, että niiden varaan ei kovin pitkää kotiaitiuraa voi rakentaa. Kodinhoidontuki on pelkkä vitsi, jos sattuu olemaan kunnolla velallinen. Mistä ne rahat remonttiinkin repisi...? Lottovoittoakaan ei viikonloppuna tullut, ensi lauantaina olisi sitten tuplapotti.

Päivän valopilkku on ollut kuitenkin tuo taapero. Söi ruokansa ja komensin käsipesulle vessaan. Itse laitoin koiralle ruokaa ja kuuntelin puolella korvalla pikkuisen touhuja. "Apua, putoaa lattialle!" menin työntämään alta karannutta jakkaraa lähemmäs lavuaaria. Kohta pikkuinen tönttysi käsiään ojennellen luokseni "Ika meni poit", aivan, lika meni pois, puhtoiset olivat palleron kädet.