Eivät olleen vauvan keuhkot kypsät vielä. Lääkäri soitti, ja puhelimessa ilmoitti, että sopii tulla uuteen punktioon ensi tiistaina, ja vastaukset saa sitten taas torstaina, sitten ehkä jo tehdään jotain.

Vartti siitä soi puhelin, osastonsihteeri soitti perään, että eipä näin, vaan heti maanantaiaamuna punktioon (vaikka niitä ei tehdä kuin tiistaisin?) että tulokset olisivat käytettävissä jo tiistaina. Jotenkin nyt tuntuu, että mä en ihan tiedä kaikkea taaskaan. Eli ilmeisesti se tekijä, joka tulos tuli ensimmäisenä, osoitti, että keuhkot eivät ole vielä ihan kypsät, ja se toinen tekijä, jonka tulokset tulevat sitten päivää myöhemmin, osoiti kypsiä keuhkoja? Hyvä arvailla, kun en jaksanut kysellä sen kummemmin.

Täähän on nyt sitten loppuun asti tätä, ihmettelyä ja arvailua ja seuraavaa kertaa. Tuo runsas lapsivesimäärä aiheuttaa sen, että vauvan keuhkot kypsyvät hitaasti. Ja sen runsaanvesimäärän takia pitäisi raskaus päättää ajoissa... Että taiteillaan nyt sitten siinä välillä.

Maha on pinkeämpi kuin ennen, vettähän kertyy koko ajan lisää. Supistuksia on tullut ihan kiitettävästi, pitäisi varmaan ryhtyä pitämään niistä kirjaa. Niiden esiintyminenkin on yksi kriteeri sektiolle, synnytys ei saisi käynnistyä itsekseen...

Kun edes tietäisi, miksi tuota vettä kertyy. Joka kerta sitä näkyy tulevan enemmän ja enemmän, mutta alan olla väsynyt lääkärien arvuutteluun. Onhan se mahdollista, että joka kerta syynä on erillinen tekijä, ettei näillä ole mitään tekemistä keskenään - siihen todennäköisyys vain on huiman pieni.