Punktiossa on käyty - olenpahan sitäkin kokemusta rikkaampi. Tosin lapsivesipunktio tässä vaiheessa on ihan eri kokoluokan toimenpide kuin alkuraskaudessa, yksi pistos ja sviiip ja injelktioruisku täynnä (kirkasta) lapsivettä. Toiset joutuvat kärsimään paljon enemmän, mahaan tökitään kymmenen reikää ja väännellään ja käännellään ja yritetään tiristää riittävästi näytettä varten... Eli pääsin siis todella helpolla, pistokohdassa ei ole edes pientä mustelmaa, pikkuruinen rupi vain.

Tosin noista lätäköistä on helppo löytää sopiva kohta imaistakin.

Tyhjentelemään ei sitten ruvettu, ylilääkäri oli sitä mieltä, etä se aikaansaa liian radikaalin muutoksen kohdussa ja olosuhteissa - ettei vain vahingossakaan kalvot repeäisi tai synnytys alkaisi supistuksilla. Huomenna, viimeistään perjantaina tulevat tulokset, niitä lähdettiin viemään bussilla pääkaupunkiin labraan. Jos olisi ollut ongelmia näytteenotossa, olisi näyte lähtenyt Helsinkiin taksilla.

Neiti odottaa innoissaan vauvan syntymää. On jo pariin otteeseen hoitopaikassakin ilmoittanut, että tänään äiti meni sairaalaan synnyttämään vauvaa... Hoitotädit ovat hieman varovaisesti suhteutuneet noihin ilmoituksiin, lupasinkin, että joko mies tai minä kerromme henkilökohtaisesti asiasta, ettei tarvitse neiti Tättähäärän juttuihin uskoa. Taas oli neiti kovin pettynyt, että tulinkin kotiin ja vauva on vieläkin mahassa.

Pohjatyöt sektiota varten on nyt tehty, ruokailutiedot ovat kansiossa valmiina, tukisukkiin on mitat otettu ja kadonnutta esitietolomaketta etsitään. Olen tainnut hukata sen itse ennen täyttämistä, en ainakaan muista että olisin sen äitiyspolille vienyt. No, enpä muista paljoa muutakaan.Pari pussia punasoluja varataan valmiiksi leikkuriin ja ristauskokeet otetaan sitten sektiopäivän aamuna. Omiinus-veri on hieman haasteellinen, pitääkin taas muistaa varmistaa, että saan sen globuliinipiikin takapuoleen sektion jälkeen.
Kipupumppu on olemassa, mutta saako sen käyttöön, niin se on eri asia - ja sen kanssa sitten laitetaan kestokatetri. Hmmm. Kipupumpun kanssa on helppo lähteä liikkeelle, mutta se katetri sitten taas pelottelee tulehdusriskillä...

Kaikki on hajallaan ja mies on ihan hermokimppu, hänelle ei voi sanoa edes, että lämmitetään sauna ilman, että hän ryhtyy hakemaan taka-ajatuksia...